395px

Goulash Húngaro Nº 5

Allan Sherman

Hungarian Goulash No 5

If you like Hungarian food,
They have a goulash which is very good.
Or if you wish a dish that's Chinese,
Somewhere down in Column B there's lobster Cantonese.
Enchiladas, that's what people eat in Mexico.
Shish kebab is skewered, in Armenia you know.
Then there's blubber, the favorite of the frigid Eskimo.
Such delicious dishes, no matter where you go.
Chicken cacciatore is Italian.
Kangaroo souffle must be Australian.
Mutton chops are definitely British.
Chicken soup undoubtedly is Yiddish.
Pumpernickel comes from Lithuania.
Hassenpfeffer comes from Pennsylvania.
Wiener schnitzel's Austrian or German.
Kindly pass the sauerbraten, Herman.
Borscht is what they're eating in the Soviet.
Wait, I think we've got some on the stove yet.
See the Mau Maus underneath the jungle sky.
Jolly Mau Maus, eating missionary pie.
Frenchmen eat a lot of bouillabaisse there.
Dutchmen eat a sauce called Hollandaise there.
Smorgasbord in Swedish is the winner.
In America it's TV dinner.
So there you have one food from each land.
Each one delicious, each one simply grand.
Mix them all up, in one big mish mash.
And what have you got? Hungarian goulash!

Goulash Húngaro Nº 5

Se você gosta de comida húngara,
Tem um goulash que é muito bom.
Ou se você quer um prato chinês,
Lá embaixo na Coluna B tem lagosta à moda cantonesa.
Enchiladas, é o que o povo come no México.
Shish kebab é espetado, na Armênia você sabe.
Depois tem gordura, a favorita do frio esquimó.
Pratos tão deliciosos, não importa onde você vá.
Frango à cacciatore é italiano.
Suflê de canguru deve ser australiano.
Costeletas de carneiro são definitivamente britânicas.
Sopa de galinha sem dúvida é iídiche.
Pumpernickel vem da Lituânia.
Hassenpfeffer vem da Pensilvânia.
Wiener schnitzel é austríaco ou alemão.
Por favor, passe o sauerbraten, Herman.
Borscht é o que eles estão comendo na União Soviética.
Espere, acho que ainda temos um pouco no fogão.
Veja os Mau Maus sob o céu da selva.
Alegres Mau Maus, comendo torta missionária.
Os franceses comem muito bouillabaisse lá.
Os holandeses comem um molho chamado hollandaise lá.
Smorgasbord em sueco é o vencedor.
Na América é jantar de TV.
Então aí está uma comida de cada país.
Cada uma deliciosa, cada uma simplesmente grandiosa.
Misture tudo, em uma grande mistura.
E o que você tem? Goulash húngaro!

Composição: Allan Sherman